Het BACK-TO-WORK Pack

BrewPack September Pack

De september maand betekent voor velen dat de zomervakantie weer voorbij is en dat er weer hard gewerkt moet worden. Het betekent echter ook vaak voor Nederland dat we nog een paar mooie na-zomerse dagen kunnen verwachten. Genoeg reden dus om tussen het werken door nog even wat zonnestraaltjes mee te pakken en te genieten van al het mooie speciaalbier dat BrewPack te bieden heeft. De bieren in dit pack zijn dan ook weer heerlijke bieren voor in de nazomer en zijn een combinatie van bieren die makkelijk weg drinken en waar goed de tijd voor genomen kan worden.

Birra del Borgo Duchessa

Birra del Borgo Duchessa

De Duchessa van Birra del Borgo is een zomerse saison. De Duchessa wordt met spelt gebrouwen in plaats van met gerst, welke verbouwd wordt in het Parco Regionale dei Monti della Duchessa. Deze saison heeft een ietwat wazig gouden kleur met oranje tonen en een volle schuimkrijg. De Duchessa is fruitig en bevat smaken van banaan, ananas en tropische vruchten. Verder heeft het een subtiel scherp randje en een goede body. De afdronk is zeer aangenaam en bijzonder verfrissend. Birra del Borgo is opgericht in 2005 door Leonardi Di Vincenzo in Borgorose, een klein stadje ten oosten van Rome. Leonardo wilde eerst alle kneepjes van het vak leren voordat hij zelf begon met brouwen en reisde daarvoor door Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Zo kwam hij veel te weten over de verschillende stijlen van brouwen. Italië staat niet bekend als een bierland, maar Birra del Borgo draagt hier zeker een steentje aan bij door mooie bieren te brouwen met inventieve methodes.

 

Fuller's IPAFuller’s IPA

Fuller’s IPA is geïnspireerd door de geschiedenis van de India Pale Ale en heeft het karakter van de traditionele stijl van het bier. Het wordt gebrouwen met de lokaal gegroeide mouten Crystal en Pale en de hoppen Fuggles en Goldings. Deze IPA heeft een diepgouden amberachtige kleur. Bij het openmaken van de fles en het inschenken van het bier komen de hoppige aroma’s meteen vrij. Dit biertje bevat een heerlijk intense bitter welke wordt aangevuld met verfrissende smaken van sinaasappel en kruidige tonen. Fuller’s IPA is zo karakteristiek voor een India Pale Ale dat de brouwer er niet eens een naam voor hoefde te verzinnen. Het is een waar genot voor het gehemelte en heerlijk verfrissend. Dit biertje is goed te combineren met een pittige curry.

 

Het Anker LuciferHet Anker Lucifer

Lucifer van brouwerij Het Anker is een sterk blond bier. Het heeft een helder goudgele kleur en een romige schuimkraag. Dit biertje zit vol met fruitige aroma’s en bij de aanvang merk je een subtiele hoptoets en een lichte bitter. De body is vol en de afdronk is evenwichtig lang. De Lucifer is een echt degustatiebier, eentje om rustig van te genieten in plaats van flink door te drinken. De geschiedenis van brouwerij Het Anker is rijk en de eerste vermeldingen dateren uit de middeleeuwen. De brouwerij zoals we die nu kennen werd opgericht in 1872 toen de familie Van Breedam het opkocht en moderniseerde met een stoomketel. Op het etiket van de Lucifer staan vlammen en een duiveltje en daarbij hanteert Het Anker voor dit biertje de slogan “Laat je verleiden”. Probeer dit biertje eens in combinatie met geitenkaas, pesto en spek.

 

Meantime London IPAMeantime London IPA

De India Pale Ale van Meantime is een puur klassiek Britse IPA. Deze IPA is oranjeachtig van kleur en heeft moutige en fruitige aroma’s. De mout geeft dit biertje een karamel en toffee smaak en de hoppen zorgen voor een frisse toevoeging van citrus. Waar Amerikaanse IPA’s zich vaak focussen op de hop en de bitterheid, is deze mooi in balans. Dit biertje is zoet van smaak en heeft een lange bittere afdronk. In 1999 richtte Alastair Hook samen met wat vrienden in een flat in Greenwich in London de Meantime Brewing Company op. Ze lieten er geen gras over groeien en kochten meteen de duurste brouwerij van het Verenigd Koninkrijk, gelegen op een steenworp afstand van hun appartement. De bieren van Meantime waren direct een groot succes en de vraag groeide. Vijf jaar na de oprichting stond Meantime volledig op de kaart door als enige brouwerij uit het Verenigd Koninkrijk op de World Beer Cup medailles te winnen. In 2008 kreeg Alastair Hook zelfs de prijs voor Brouwer Van Het Jaar. De Meantime IPA is goed te combineren met een heerlijke biefstuk.

 

De Koninck Wild JoDe Koninck Wild Jo

De licht blonde Wild Jo van brouwerij De Koninck wordt door de brouwers een onstuimig en ontembaar bier genoemd. Dit Rock ’n Roll karakter is aan het biertje gegeven door het gebruik van wilde gisten. In plaats van traditionele gisten is voor de Wild Jo gebruik gemaakt van de wilde Brett-gist. Het bier is strogeel van kleur en troebel en bij het inschenken ontstaat een mooie romige schuimkraag. In de smaak van de Wild Jo komt duidelijk de Brett-gist naar voren samen met hoppige en kruidige tonen. Na de overname van brouwerij De Koninck door Duvel-Moortgat, was het tijd voor een nieuw imago. Waar De Koninck eigenlijk vooral beroemd was om het amber biertje, ofwel het bolleke, moesten nu nieuwe bieren voor successen gaan zorgen. De Antwerpse brouwerij kreeg een nieuw jasje aan en kwam in 2015 met het stoere biertje de Wild Jo. Dit speciaalbiertje is qua foodparing goed te combineren met witvis of romige kazen.

 

Van Honsebrouck Filou

De Filou van brouwerij Van Honsebrouck is pas kort op de markt. In 2014 werd deze mooie Belgische ale voor het eerst op de markt gebracht. Bij het inschenken zie je de volledig heldere goudgele kleur en ruik je een verfijnd moutig en fruitig aroma. De smaak is volmondig en lichtbitter, waarin de granen goed naar voren komen. Dit bier wordt gebrouwen met Belgische en Tsjechische aromahoppen en pilsmout. De Filou is een zwaar blonde tripel, maar drinkt verrassend makkelijk weg. Filou is dan ook Vlaams voor bedrieger. Je denkt rustig een zware tripel te drinken, maar de schijn bedriegt en voor je het weet is je glas leeg. Op het etiket en de dop staat een jongetje met een katapult die het schelmse karakter van dit biertje moet afbeelden. De Filou, een straffe doordrinker. Aan te raden bij gerechten met kip of andere gevolgelte.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *