Het SINTERKLAAS Pack

De Sint en zijn pieten zijn weer in het land en dat betekent maar 1 ding: Feest! En bij een feest horen natuurlijk cadeautjes en bier! Of nog beter: bier als cadeau. Om de Sint een handje te helpen heeft BrewPack speciaal voor het sinterklaasfeest een heus Sinterklaas Pack samengesteld. De speciaalbieren in dit Pack passen goed bij de tijd van ‘t jaar (koude dagen brrrr…) en zijn weer mooi gebalanceerd, zodat je er een mooi proeverijtje van kan maken op pakjesavond.

Anchor Porter

De Anchor Porter uit San Francisco werd de eerste traditionele Amerikaanse porter toen het in 1972 werd geïntroduceerd. Achter de intimiderende zwarte kleur van deze porter schuilt een verrassend makkelijk drinkbaar biertje. Met een dikke schuimkraag en een volle body voelt de Anchor Porter zeer aangenaam in de mond. Met typische smaken van chocolade, toffee en koffie behoort deze porter tot een van de beste in zijn stijl. De geschiedenis van Anchor Brewing gaat terug tot halverwege de 19e eeuw. Daar arriveerde in 1849 tijdens de Californische gold rush periode de Duitse immigrant Gottlieb Brekle. Zo’n 20 jaar later in 1871 kocht hij een brouwerij wat is uitgegroeid tot de Anchor Brewing die we vandaag de dag kennen. Anchor wordt beschouwd als een van de pioniers van het Amerikaanse craft beer. Ondanks de vele andere brouwerijen die Amerika nu kent, is Anchor nog steeds een van de meest toonaangevende brouwerijen als het om Amerikaanse bieren gaat. De Anchor Porter ontleent zich heel goed als combinatie met vlees van de grill. 

 

Fuller’s London Pride

De London Pride van Fuller’s is de trots van de brouwer en een iconisch biertje voor de Britse stijl. De London Pride wordt gebrouwen met ingrediënten enkel uit het Verenigd Koninkrijk. De naam London Pride is afkomstig van een gelijknamige bloem. Deze bloem is symbolisch voor London omdat het ondanks oorlogen nog steeds in volle glorie groeit in de stad. De London Pride is zacht en rijk van smaak met een moutige basis en een uitstekende mix van karaktervolle hoppen. De London Pride heeft vele awards gewonnen en is misschien wel de meest populaire ale van Engeland. De chocolade mout zorgt voor een toffee smaak in deze ale. Verder zijn tonen van rozijn en biscuit te herkennen. De London Pride is rijk, soepel en elegant met een mooie fruitige afdronk waarin een subtiele bitter zit. Fuller’s is lang geleden ontstaan in West-Londen, in de wijk Chiswick. Voorheen heette deze brouwerij de Griffin Brewery, maar sinds de samenwerking van de families Fuller, Smith en Turner in 1845, brouwen zij onder de naam Fuller’s. Probeer de Fuller’s London Pride eens met heerlijke geroosterde kip.

 

Vet & Lazy Je Moeder

Je Moeder van Vet & Lazy: dit biertje wil je alleen al in je koelkast hebben vanwege de grappen die je er mee kunt maken. “Ik heb thuis toch iets bijzonders liggen…”, je snapt wel waar dit heen gaat. Naast dat Je Moeder een bijzondere naam is voor een biertje smaakt die ook nog eens overheerlijk. Deze blonde tripel is klassiek en kruidig. Het aroma van Je Moeder is overduidelijk bloemig omdat het is gebrouwen met lokaal gekweekte vlierbloesem. Daarnaast rond de hibiscus dit biertje mooi af met een zoetzure smaak. Een mooi gebalanceerde tripel met grappige knipoog. Brouwerij Vet & Lazy dankt haar naam aan de oprichters die vroeger een tikkeltje vet en lui waren in hun studententijd. De brouwerij bevindt zich in Rotterdam in een oud tropisch zwemparadijs. Tegenwoordig is het gebouw bestemd voor bedrijven die deel willen uitmaken van een circulaire economie. Niets gaat verloren in het gebouw en alles wordt hergebruikt. 

 

Thornbridge Kipling

De Kipling van Thornbridge is een South Pacific Pale Ale en is goud van kleur. Hij wordt gebrouwen met uitsluitend de Nelson Sauvin hop. Deze hop is ontwikkeld in Nieuw Zeeland en is vernoemd naar de Sauvignon Blanc druif omdat het een aroma van witte wijn creëert. Verder zorgt het ook voor een zeer fruitig aroma met tonen van passievrucht, mango en kiwi. De Kipling is aan de start zoet van smaak en heeft een langdurig bittere afdronk waarin grapefruit is te herkennen. Bij de Thornbridge Brewery staat het behoud van de mooie smaken van bier voorop. Deze brouwerij gebruikt daarom innovatieve methodes om haar bier te brouwen. Dit betekent dat hun bier niet wordt gepasteuriseerd of gefiltreerd waardoor alle pure smaken van het bier blijven bestaan. Dit is speciaalbier zoals het moet zijn. Probeer de Kipling eens met heerlijke witvis. 

 

De Bebaarde Brouwer Mosaïc Moustache

De Mosaïc Moustache van De Bebaarde Brouwer is een heerlijk frisse wheat IPA. De tarwe geeft dit biertje een fluweelzachte body. De Mosaïc Moustache is zoals de naam al verklapt gebrouwen met de mosaic hop. Het drie keer dryhoppen met deze hop geeft deze IPA een intens topisch fruitaroma waarin duidelijk passievrucht en papaya te herkennen is. Het verraad van de Mosaïc Moustache zit hem in het alcoholpercentage van 6,5% wat niet opvalt in deze frisse doordrinker. De Bebaarde Brouwer is een ‘side-project’ van Étienne Vermeulen, hoofdbrouwer van de Kaapse Brouwers in Rotterdam. De Bebaarde Brouwer focust zich op het brouwen van gebalanceerde en doordrinkbare bieren. Bij het brouwen gebruikt hij veel van zijn creativiteit wat resulteert in mooie bieren. Wat betreft food pairing is deze wheat IPA goed te combineren met een milde curry.

 

Anderson Valley Barney Flats Oatmeal Stout

De Barney Flats Oatmeal Stout van Anderson Valley is een heerlijk biertje voor de koude dagen van het jaar. Deze stout heeft typische smaken van koffie, gebrande noten en chocolade. Deze stout is gebrouwen met haver wat zorgt voor een extra toets van kersen. Een perfecte combinatie van mooie smaken. Dit biertje heeft een volle body die fluweelzacht aanvoelt in de mond. Een stout voor de echte liefhebber! De Anderson Valley Brewing Company staat bekend om het terugbrengen van bieren in de stijl gose (uitgesproken “goz-uh”). Deze bierstijl was zo goed als uitgestorven, maar in 2013 startte Anderson Valley weer met experimenteren. Gose bieren staan bekend als traditionele Duitse tarwebieren met een zuur en zout smaakprofiel. Deze smaak krijgt het omdat het wordt gebrouwen met water uit de Duitse streek Goslar dat veel zout bevat. Deze Oatmeal Stout is perfect om mee te eindigen in combinatie met een heerlijk zoet chocolade dessert. Een beetje zondige mag, het is per slot van rekening Sinterklaas ;). Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *