Het VADERDAG Pack

BrewPack JUNI Pack

Het BrewPack Vaderdag Pack is speciaal samengesteld voor de allerbeste vader van de hele wereld. De bieren in dit pack zijn daarom ook afkomstig uit allerlei delen van de wereld en zijn heerlijk voor in de zomer. Daarnaast hebben we een mooie variatie aan speciaalbieren geselecteerd zodat je vader in aanraking komt met een divers pallet aan smaken: van blond en Saison tot IPA en Stout. Elk biertje zal kort toegelicht worden:

Fuller’s Golden Pride

Met een diep amberkleurig uiterlijk is deze zwaar blonde premium ale van Fullers een echte blikvanger. De naast de Londen Thames gebrouwen Golden Pride is vol van kracht, matig van bitterheid, matig aan hop, maar rijk aan mout. De combinatie heeft geresulteerd in verschillende awards. De Golden Pride is het best te drinken bij een drinktemperatuur van 10°C en is goed te combineren met gekruide gerechten, vette vis, vleesgerechten of romige kazen. Een perfect biertje om aan je vader te laten zien dat je eigenlijk best wel trots op hem bent  ;-).

Waterloo La Récolte

Waterloo is een bier dat met liefde wordt gebrouwen in de Ferme de Mont-Saint-Jean, de boerderij waar tijdens de Slag bij Waterloo het beroemde veldhospitaal van de Engelsen ondergebracht was. De Récolte is dan ook een streekproduct waarvan de grondstoffen afkomstig zijn van de vruchtbare vlaktes van Waterloo. Als een echte verkenner tast het bier het verhemelte af. Tijdens de slag bij Waterloo in 1815 zouden Britste soldaten alvorens zij ten strijden trokken moed hebben geput uit dit heerlijke licht blonde bier. De Récolte is het best te drinken bij een drinktemperatuur van 5°C en kan gecombineerd worden met zomerse gerechten zoals een frisse salade.

Brooklyn Sorachi Ace

De Sorachi Ace is een droge, hoppige, ongefilterde en gouden ‘farmer ale’, geheel gemaakt van Sorachi Ace hop. Het bier komt met een licht pikant citroenaroma, ondersteund door een heerlijke mout smaak. It tastes like sunshine! Het speciaalbier is vernoemd naar de Sorachi regio in Hokkaido, Japan, aangezien de hopsoort is ontwikkeld door een Japanse brouwerij eind jaren ’70. Deze Saison van Brooklyn is goed te combineren met gerechten van zalm, garnalen, sushi, maar ook gegrild vlees, prosciutto, geitenkaas en salades. De aangeraden drinktemperatuur ligt tussen de 4 en 7°C.

Anderson Valley Boont Amber Ale

Balans is wat Boont Amber Ale van Anderson Valley uit Californië (één van de oudste speciaalbier brouwerijen uit deze staat) zo uniek maakt. Rijk kristalmout geeft dit bier een diepkoperen tint en zorgt voor een lichtzoete karamelsmaak. De pittig bittere kruiden uit zorgvuldig geselecteerde hopbellen geven een heldere, strakke afwerking. Hinten van in de zon geroosterd graan, toffee en fruitige esters complementeren het edele aroma. Qua food-pairing goed te combineren met kip en gevogelte, witte of vette vis, vleesgerechten of jonge en romige kazen. Opdienen bij een drinktemperatuur tussen de 8 en 12 °C.

Flying Dog Easy IPA

Vader zijn is niet altijd makkelijk. Een makkelijk biertje kan wonderen doen. De Easy IPA van het Amerikaanse Flying Dog is een lichte session IPA met een mild bittere afdronk: perfect voor wanneer de lente in de zomer overgaat. Met het aroma van grapefruit, citrus, perzik en subtiele kruiden smaakt deze IPA heerlijk fris. Hij drinkt gemakkelijk weg vanwege het relatief lage alcoholpercentage. Perfect om van te genieten als tussendoortje of bij gerechten van kip en gevogelte, witte vis of vette vis en gekruide gerechten bij een drink­temperatuur van 6°C.

Maximus Stout 6

Natuurlijk hoort er ook een Stout in het Vaderdag Pack, voor al die keren dat je je wat minder goed hebt gedragen naar je vader toe ;-). De Stout 6 van Nederlandse bodem valt onder de licht donkere bieren. Het is zacht donker romig bier gebrouwen met Engelse hop. Daarnaast heeft het de smaak van chocolade en koffie door de gebrandheid van de moutsoorten die je aangenaam zullen verrassen. De Stout 6 is goed te combineren met gekruide gerechten, vleesgerechten, pittige en belegen kazen, en zoete desserts. Het is aan te raden deze Stout op te dienen bij een drinktemperatuur van 6 °C.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *