Het VAKANTIE Pack

BrewPack VAKANTIE Pack

Je gaat op vakantie en je neemt mee: een BrewPack natuurlijk! Het BrewPack Vakantie Pack bestaat ook deze maand weer uit 6 heerlijke exclusieve speciaalbieren afkomstig uit verschillende landen. De bieren in dit pack zijn heerlijk voor in de zomer en perfect om mee te nemen in de caravan naar bijvoorbeeld de camping in Frankrijk. Ook voor de thuisblijvers hebben we een mooie frisse variatie aan speciaalbieren geselecteerd die lekker wegdrinken bij het zonnige weer of tijdens een mooie zomeravond. Elk biertje zal kort toegelicht worden:

Flying Dog Doggie Style Pale Ale

Flying Dog Doggie Style Pale Ale

De Doggie style pale ale wordt ook wel de alpha van de Flying Dog pack genoemd. Deze klassieke pale ale is koperkleurig en valt onder de echte doordrinkers. De frisse tint van citrushop gepaard met de subtiele ondertonen van karamel door het dry hoppen brengen dit biertje heerlijk in balans. Deze pale ale heeft niet voor niets vele prijzen gewonnen waaronder de beste Amerikaanse pale ale van het land. Boordevol smaak en met een milde bitterheid is dit een absolute aanrader bij een BBQ bijvoorbeeld! De naam Flying Dog is ietwat ongewoon en is ontstaan in Pakistan. Daar beklom de stichter van Flying Dog, George Stranahan, de op een na grootste berg van de wereld, de K2. Eenmaal terug in het hotel zag hij een schilderij van een hond, welke leek te vliegen. De combinatie Flying Dog bleef in zijn hoofd hangen en zo stichtte hij in 1990 in Aspen de Flying Dog Brewpub.

 

Thornbridge Jaipur

Thornbridge  Jaipur

De Jaipur van Thornbridge is goudkleurig en heeft een volle schuimkraag. Deze IPA wordt gedomineerd door frisse tinten van citrusvruchten met een zoet randje van honing. Deze IPA zit vol met Amerikaanse hoppen en zorgt voor een echte hopexplosie in je mond. De intensiteit en de duur van de smaak creëren een lange bittere afdronk, iets wat echte IPA liefhebbers zeer zullen waarderen. Deze bijzondere complexiteit van smaken hebben geresulteerd in meer dan 100 prijzen wereldwijd en daarom is de Jaipur misschien wel het best verkochte bier van het Verenigd Koningrijk. Al met al is de Jaipur zacht en soepel en uiterst mooi gebalanceerd. Een heerlijke doordrinker! De Jaipur is goed te combineren met  een Grieks gekruid lamsvlees gerecht bijvoorbeeld.

 

St Feuillien Tripel

St Feuillien Tripel

De tripel van St Feuillien heeft een fijn en zeer dichte witte schuimkraag. Achter de lichte amberkleur schuilt een onverwachte toets van de mout, iets wat de echte kenner nog verrast. De neus van deze tripel bevat kruidige en fruitige aroma’s. De smaak is krachtig en de afdronk is uitzonderlijk. Dit komt door de dichtheid van het bier en door de langdurige rijping. Je denkt bij een tripel misschien vaak aan de herfst of de winter, maar is ook heerlijk verfrissend in de zomer als aperitief bij een mooie zonsondergang. De abdijbieren van St Feuillien hebben een geschiedenis zo ver terug als de 7e eeuw. Toen de Ierse monnik Feuillien op het vaste land kwam om het Evangelie te verkondigen werd hij in 655 onthoofd. Ter ere van hem werd een kapel gebouwd wat uitgroeide tot een abdij en in deze abdij werd het bier gebrouwen.

Van Honsebrouck Brigand

Van Honsebrouck Brigand

De Brigand is vernoemd naar de rebelse Vlaamse boeren die in 1798 de Fransen verdreven uit Ingelmunster. Het is een droog bitter, zwaar blond bier dat hergist op fles. Vroeger was Brigand amberkleurig, nu helderblond door het gebruik van bleek- en pilsmout en ongemoute tarwe. Dit bier is licht moutig van smaak, kruidig en hoppig. In de afdronk van de Brigand zit duidelijk een hopbitter. Al ruim 100 jaar brouwt familie Van Honsebrouck in de Ingelmunsterse brouwerij welke in 1900 werd gesticht. De brouwerij is vooral bekend van haar fruitbieren zoals Kriek, Framboise, Cassis en Pêche. Naast deze mooie fruitbieren worden ook de 4 verschillende Kasteelbieren van de brouwerij wereldwijd gedronken. De Brigand is vooral heel erg lekker in combinatie met een romige Franse kaasplank.

 

Slaghmuylder Witkap Pater StimuloSlaghmuylder Witkap Pater Stimulo

De Witkap Pater Stimulo is een licht blond bier van hoge gisting met hergisting op de fles. Bij het inschenken komen de bloemige aroma’s van de hop van Erembodegem bij Aalst  en de intens fruitige gistaroma’s direct al vrij. Dit bier is een echte smaaksensatie en zorgt voor een zacht en verfrissend mondgevoel, gevolgd door een mooie bittere afdronk. De brouwerij Slaghmuylder werd opgericht in 1860 door Emmanuel Slaghmuylder. Tot die tijd was hij molenaar, waarop het tweede gedeelte van zijn achternaam “muylder” ook op duidt. De brouwerij is altijd in de familie gebleven en pas in 1979 is het begonnen met het brouwen van Witkap Pater. De Stimulo is lekker bij gerechten met witvis of kip.

 

Anchor Steam BeerAnchor Steam Beer

De Anchor Steam Beer is misschien wel het bekendste bier van de brouwer. Bij het inschenken zie je meteen de mooie amberkleur en ruik je de bloemige aroma’s. Dit bier lijkt erg op een Belgische amber, maar dan zonder de zoetheid. De Steam Beer is gebrouwen met Amerikaanse Cascade hop wat een mooie tint van citrus toevoegt. Hierdoor heeft het eigenlijk meer weg van een Engelse Ale, maar dan met een amber kleur. De ongewone naam Steam Beer stamt terug uit de 19e eeuw toen “steam” werd gebruikt als bijnaam voor bier in de Westkust van Amerika. Toentertijd werd het bier op de daken van San Francisco gekoeld door de koude mistige lucht. Dit zorgde er voor dat er veel stoom vrijkwam van de warme pannen waar het bier in werd gefermenteerd. De Anchor Steam Beer is goed te combineren met een mooi Mediterraans vis en schaaldieren gerecht. Weer een extra reden om naar Italië te gaan dus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *