Het ZOMER Pack

BrewPack Zomer Speciaalbier Pakket

Het BrewPack Zomer Pack bestaat ook deze maand weer uit 6 heerlijke exclusieve speciaalbieren afkomstig uit verschillende landen. De bieren in dit pack zijn heerlijk voor in de zomer en zijn een genot voor de smaakpapillen. Daarnaast hebben we een mooie frisse variatie aan speciaalbieren geselecteerd die lekker wegdrinken bij het (hopelijk) mooie zonnige weer. Elk biertje zal kort toegelicht worden:

Thornbridge Chiron

De Chiron Pale Ale heeft een prachtig gouden kleur en is subtiel van smaak. Het kruidige aroma van dit bier is afkomstig van de hop en bevat tonen van citrusvruchten. De afdronk heeft een hoppige afwerking met een hint van abrikozen en mandarijnen. Goed gebalanceerd, verfrissend en een laag alcoholpercentage, heerlijk voor een zonnige zomerdag. Bij de Thornbridge Brewery staat het behoud van de mooie smaken van bier voorop. Deze brouwerij gebruikt daarom innovatieve methodes om haar bier te brouwen. Dit betekent dat hun bier niet wordt gepasteuriseerd of gefiltreerd waardoor alle pure smaken van het bier blijven bestaan. Dit is speciaalbier zoals het moet zijn. De Chiron is goed te combineren met kip en andere gevogelte en is het beste te drinken bij een drinktemperatuur van 5°C.

Fuller's Honey Dew

Fuller’s Honey Dew

De Honey Dew is licht goudgekleurd en pure zonneschijn in een glas. Dit bier is heerlijk verfrissend en gebrouwen met erkende biologische honing. Naast de honing zijn ook alle andere ingrediënten zoals de mout en de hoppen puur biologisch. De honing geeft de Honey Dew een subtiele zoete smaak en de hop zorgt voor een licht bittere afdronk. Fuller’s is lang geleden ontstaan in West-Londen, in de wijk Chiswick. Voorheen heette deze brouwerij de Griffin Brewery, maar sinds de samenwerking van de families Fuller, Smith en Turner in 1845, brouwen zij onder de naam Fuller’s. De Honey Dew is goed te combineren met frisse salades of Thaise maaltijden.

 

Kazematten Wipers Times 14

De Wipers Times 14 is het eerste bier van de nieuwe Ieperse (Frans: Ypres) stadsbrouwerij De Kazematten. De naam van het bier is een verwijzing naar het soldatenkrantje dat door de Britse soldaten werd geschreven tijdens de Eerste Wereldoorlog. Omdat de Engelse de naam Ypres moeilijk konden uitspreken vertaalden ze dit tot Wipers en zo is de naam van de krant ontstaan. Eén van de kruiden die het bier op smaak brengt, is het zaad van de geneeskrachtige Maria distel. Deze distel vind je terug op de voorpagina van de krant en op het etiket van het bier. Je kan de distel ook vinden aan de ingang van de brouwerij. De 14 in de naam Wipers Times 14 verwijst naar de densiteit van het bier (14° plato). De Wipers Times 14 is goed te combineren met witvis en frisse salades.

Mongozo Buckwheat WhiteMongozo Buckwheat White

De Buckwheat White is alles zoals een witbier zou moeten zijn: met een fruitig en fris aroma. Door de toegevoegde koriander smaakt dit bier kruidig en in de afdronk zit een licht zuurtje van sinaasappelschillen. Daarnaast is de Buckwheat White niet zoals gewoonlijk met tarwe gebrouwen, maar met boekweit. Dit maakt dit bier volledig glutenvrij. De naam Mongozo betekent ‘proost’ in de taal van het Afrikaanse Chokwe-volk. Mongozo staat voor volop genieten en bovenal verrast worden door de bijzondere smaken. Alleen al daarom is dit speciaalbier enorm geschikt voor een BrewPack. Mongozo is ontstaan uit de samenwerking tussen de Nederlands/Belgische brouwerij Huyghe en Henrique Kabia, een vluchteling uit Afrika. Kabia was al bekend met het brouwen van palmnoten bier. Hiermee is een basis gelegd voor een nieuwe bierlijn en geeft daarmee de Europese biertraditie een geheel nieuwe dimensie. De Buckwheat White is goed te combineren met witvis, kip en gevogelte en salades. Te nuttigen bij een drinktemperatuur van 5°C.

Emelisse Double IPAEmelisse Double IPA

De Double IPA bevat een stuk meer hop dan een reguliere IPA wat zorgt voor die typische bittere afdronk. Als je de fles openmaakt, dan komen de aroma’s je al tegemoet. Naast de bitterheid van de hop bevat dit bier ook frisse en fruitige tonen. Dit alles bij elkaar zorgt voor de perfecte balans tussen fruitigheid en bitterheid. Brouwerij Emelisse maakt onderdeel uit van Slot Oostende in Goes. De brouwerij produceerde eind jaren 90 haar eerste bier in de Scheldebrouwerij met de naam Emelisse Abdijbier. In 2005 stapte Emelisse over naar een eigen gebouwde brouwerij met de lijfspreuk: ‘Water, vrouwen en een stevig geloof. Zeeland in al haar glorie en strijd zit nu in een bierfles, achter mooie etiketten en grandioos van smaak!’ De Double IPA is mooi te combineren met gekruide gerechten, vis of vleesgerechten. Op te dienen bij een drinktemperatuur van 8°C.

 Nuenhem's Trots

Nuenhem’s Trots

De Trots is een ongefilterd, bovengistend, goudblond bier met smaken die bij mooi zomerweer passen. Dit bier smaakt bloemig en fruitig en is heerlijk verfrissend door de toevoeging van citrus. Verder heeft de Trots een duidelijk waarneembaar bittertje en is gebrouwen met drie soorten mout en vier soorten hop. Brouwerij Nuenhem is opgericht door de broers John en Ryan Leijten. Het begon allemaal klein jaren geleden in een garage in het Brabantse Nuenen. De gebrouwen bieren vielen in de smaak en de broers besloten in 2016 het avontuur aan te gaan en op grotere schaal te gaan brouwen. Inmiddels beschikken ze over drie mooie bieren waaronder de Trots, een frisse Saison. Het bier is goed te combineren met asperges, lamsvlees, romige kazen of salades.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *